Az. Monte del Frà - Bardolino Chiaretto Bardolino Chiaretto DOC

Rosé | Italië, Italië | 2021
Deze wijn heeft een mooie, zachtroze kleur. In de neus is de geur van perziken, aardbeien en kersen duidelijk aanwezig, genuanceerd door een aroma van violet, vanille en wilde bloemen. In de mond ontpopt zich een volle smaak, doch fijn en levendig, met een lange afdronk.
€ 8,78  7,26 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8°C
Year
2021
Type
Rosé
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Italië
Druiven
Corvina (65%), Rondinella (30%), Sangiovese (5%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven worden voorzichtig ontrist en zacht geperst. Er volgt een korte koude prefermentaire maceratie gedurende 24 uur. 20 % van de most wordt behouden met het sap, dmv statische decantatie. De gisting is lang, met schilcontact, in koud gecontroleerde stalen tanks.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig fris - medium (Rosé)
Gerechten
Ham met meloen, Italiaanse gerechten, Salades - zomers, Vis - gerookt, Vitello Tonnato

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
categorieën