Az. Monte del Frà Bardolino DOC

Rode wijn | Italië, VENETO | 2021
Lichtrode kleur. In de neus aroma’s van bloemen, kersen en kruiden. Het is een aangename en vlotte drinkwijn, prettig en elegant in de mond met wat zuren in finale. Het is een leuke wijn om in de zomer te schenken op keldertemperatuur.
€ 8,80  7,27 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
12-14°C
Year
2021
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Corvina, Molinara, Rondinella
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. De druiven ondergaan een hele zachte persing en eveneens een korte koude maceratie vooraleer de fermentatie start. De fermentatie zelf is lang en delicaat (met contact op de druivenschillen) en gebeurt temperatuur-gecontroleerd in inox vaten.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig licht - medium (Rood)
Gerechten
Koude schotels, Lichte maaltijden, Salades - zomers, Vis

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
categorieën