Az. Monte del Frà - Custoza - 37,5 cl Custoza DOC

Witte wijn | Italië, VENETO | 2021
De kleur in het glas is strogeel met een groene schittering. In de neus veel fruit, witte bloemen en de frisheid van een groene appel. In de mond is de wijn droog, met veel pittig fruit en mooi in balans.
€ 6,38  5,27 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.375

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Cortese, Garganega, Trebbianello, Trebbiano Toscano
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Korte cryomaceratie voorafgaand aan fermentatie, gevolgd (voor alle druivensoorten) door zachte persing en fermentatie in temperatuurgeregelde roestvrijstalen tanks.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Aperitief, Pasta - met vis, Rijstgerechten, Schaaldieren, Vis - gebakken

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
categorieën