Az. Monte del Frá - Lugana | 5+1 Promoprijs Lugana DOC

Witte wijn | Italië, VENETO | 2021
Helder licht citroengeel. Uitgesproken en intense neus met florale en fruitige
aroma's zoals bloesem, abrikoos, perzik, mandarijnenschil en tropisch fruit.
Droog, zeer goed in balans met aangename afdronk. Dezelfde aroma's van de neus vinden we terug in de mond, veel fruit met florale toetsen en een mooie verfrissende aciditeit. 
Vanaf 1 tot 5
€ 12,92
Vanaf 6
€ 10,76

Specificaties

Serveer temperatuur
8 - 10°C
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
"+ 2-3"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Trebbiano di Lugana (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Geproduceerd uit wijngaarden ten zuiden van het Gardameer. De oogst vindt plaats in de maanden september en oktober. De druiven ondergaan dan een zachte persing en fermentatie in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Aperitief, Aziatische gerechten, Genietwijn, Pizza, Vegetarische schotels, Vis - Zeevruchten

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
Categorieën