Az. Monte del Frà - Vigneto Colombara IGT Veronese Garganega

Witte wijn | Italië, VENETO | 2016
In het glas merken we een goudgele kleur met fijne schitteringen op. In de neus krijgen we een zeer aromatische en rijke wijn met toetsen van rijpe abrikozen, pompelmoes en kamille. In de mond een zeer evenwichtige wijn met rijp fruit en fijne zuren, verrijkt met minerale toetsen. Dit is een gestructureerde wijn, echt een wijn die een gerecht vraagt en die je bij voorkeur niet te koud schenkt en tijdens zijn eerste drie levensjaren absoluut dient te karaferen.

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 18,49  15,28 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10-12°
Year
2016
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2016
Te bewaren (jaren)
"+ 5-7"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Garganega (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De wijnstokken die voor deze cuvée worden gebruikt zijn gemiddeld meer dan 30 jaar oud, en zijn allen aangeplant in terrasbouw nabij een klein rustiek dorpje Castelnuovo del Garda. De wijngaarden liggen verspreid op een hoogte tussen 150 en 200 meter boven de zeespiegel met een ondergrond die bestaat uit klei, zand, leisteen. Het pergola systeem geeft een lage opbrengst: 2kg per stok. Opvallend voor deze wijn is dat voor de oogst de druiventrossen in open lucht aan de wijnstok worden gehangen om ze licht te laten drogen, gedurende 2 à 3 weken, door de tak van de tros te breken. Dit proces zorgt voor een hogere concentratie aan suikers en aroma’s. Hierna ondergaan de druiven een koude maceratie onder gecontroleerde omstandigheden. Na het bottelen laat men de wijn nog 10 maanden rusten alvorens deze op de markt te brengen. Beperkte productie van 7000 fl.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex zonder houttoets - medium (Wit)
Gerechten
Foie gras, Gevogelte - Kwartel, Gevogelte - kalkoen, Vis - gegrild, kaas - Taleggio

Over Az. Monte del Frá

Het domein van Monte del Frà is gesitueerd in het hart van de Custoza streek, ten oosten van het Gardameer, 15 km van het centrum van Verona. Het werd opgericht in 1958 door de gebroeders Eligio en Claudio Bonomo. Vandaag bestrijkt het domein ongeveer 100 hectare. Alle wijngaarden zijn volledig uitgerust met een irrigatiesysteem, zodat de wijnstokken elk seizoen de nodige voeding krijgen, die een perfecte basis vormt voor de Monte del Frà wijnen. Dankzij de toewijding van de familie Bonomo en de aandacht die ze besteedt aan elke stap van het productieproces, werden de wijnen zeer populair, zowel in Italië zelf als in de rest van Europa. Op de internationale markt zijn hùn wijnen uitgekozen als de meest representatieve voor de Verona-streek.
categorieën