Castorani - Jarno Rosso - MAGNUM Colline Pescaresi IGT

Rode wijn | Italië, ABRUZZO | 2014
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur met violette tinten.
Geconcentreerd aroma, met tonen van ingedroogde druiven, specerijen, zoethout en aroma's van kleine bosvruchten, met lichte tonen van vanille, chocolade en verbleekte roos. 
De wijn heeft een zeer gestructureerde smaak in de mond, vol en rijk, met harmonieuze en elegante tannines. Lange afdronk, intens en aanhoudend, met tonen van geconserveerd fruit en tabak.
€ 98,17  81,13 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
18° C
Year
2014
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2014
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
1.5

Druif & ambacht

Regio
ABRUZZO
Druiven
Montepulciano (100%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
De druiven worden in oktober met de hand geoogst met een nauwkeurige selectie van de druiven. Bij de oogst zijn de druiven gedeeltelijk gedroogd of "appassite". De opbrengst bedraagt 8 ton/ha.
De wijn vergist nadien op de schillen bij een temperatuur van 30º C, waarbij deze frequent wordt overgepompt voor optimale extractie. Daarna wordt hij gemacereerd gedurende meer dan 40 dagen in 150 hl vaten, met traditioneel bovengronds trellis-systeem "pergola" van de regio Abruzzo en verticaal trellis-systeem.
Nadien rijpt de wijn gedurende 12 maand verder op droesem in eiken vat, gevolgd door een periode van 6 maand in inox en 12 maand op fles.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - top (Rood)
Gerechten
Genietwijn, Kruidige gerechten, Vlees - rood, gegrild, Wild

Over Castorani

Het domein, sinds 1999 in handen van F1-piloot Jarno Trulli, is gelegen in de Abruzzen vlakbij de stad Alanno, en heeft 35 ha wijngaarden, die voornamelijk met Montepulciano en Trebbiano zijn beplant. De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 30 jaar. Alles gebeurt volgens organische principes.
categorieën