Château Corbin Montagne St. Emilion

Rode wijn | Frankrijk, ST. EMILION | 2016
Deze wijn heeft een robijnrode kleur en toont veel aroma's van rijpe framboos en blauwe bosbes, maar ook discrete getoaste toetsen van de eiken vaten. Het is een aangename medium tot full-bodied wijn met een mooie balans, rond en soepel om te drinken.
€ 14,44  11,93 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18°C
Year
2016
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2016
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
ST. EMILION
Druiven
Cabernet Franc (11%), Merlot (89%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven worden machinaal geoogst, waarna, ook machinaal, de beste druiven uit de oogst worden gesorteerd. Er volgt een maceratie van 20 à 25 dagen, in temperatuur-gecontroleerde tanks. In dit stadium worden geen sulfieten gebruikt, tijdens de opvoeding wel. De wijn rijpt gedurende 12 maanden: 40% in Franse eikenhouten vaten, 60% in stalen tanks.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - medium (Rood)
Gerechten
Gevogelte - Kip, Gevogelte - Kwartel, Kaas - zacht, Kalfsvlees

Over Ch. Corbin

In 1940 voegde Ch. Corbin (een wijndomein sinds de 16de eeuw) zich bij de familie Rambeaud (wijnbouwers sinds 1779). Het waren de grootouders van Jacques Rambeaud die destijds in de ban geraakten van dit prachtige domein en niet konden wachten om ook hier heerlijke wijnen te produceren. De huidige generatie staat evenmin stil. Zo is Jacques sinds 2005 voortdurend bezig met het verbeteren van zijn wijnbouw en vinificatiemethoden met respect voor de natuur. In 2010 breidde hij het bedrijf uit met de aankoop van Ch. Grand Moulin Macquin en een perceel in St.-Georges St.-Emillion (Clos Albertus). In 2014 verwierf hij ook nog Ch. Haut Musset in Montagne St.-Emillion.
categorieën