Château des Crès Ricards - Stécia Coteaux du Languedoc

Rode wijn | Frankrijk, LANGUEDOC | 2021
Dieprode kleur. In de neus ontwikkelen zich frisse aroma's van munt, tijm met een zweem van kruidnagel. In de mond is deze wijn rond en fijn met fruitige aroma's van zwarte aalbessen. Na wat evolutie wordt hij ronder en fluweler in aanzet.
€ 13,64  11,27 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-17 °C
Year
2021
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
LANGUEDOC
Druiven
Carignan, Grenache, Syrah
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Als je de oogst proeft, proef je geen harde languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - kort (Rood)
Gerechten
Barbecue, Lamsvlees, Steak - gegrild, Vlees - rood

Over Dom. des Crès Ricards

Domaine des Crès Ricards is een betrekkelijk nieuw domein in de 'wereld van de wijn'. Het domein is 28ha groot en ligt in het westen op 35 km van Montpellier in het hartje van de Côte de Languedoc (Terrasses de Larzac). De wijngaarden zijn aangeplant 60m boven de zeespiegel. Op deze terrassen met een steenachige ondergrond verbouwd men Syrah, Grenache, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Alicante, Marselan en Chardonnay. Dit domein werkt steeds met lage opbrengsten (+/- 40hl/ha). Als je de oogst proeft, proef je geen harde Languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.
categorieën