Château Fontarèche - Cuvée 1682 Origines Corbières Rouge

Rode wijn | Frankrijk, LANGUEDOC | 2020
De neus ontwikkelt zich op tonen van zoethout en zwart fruit (zwarte bes). De mond, fris en lang, is gebouwd op tannines die in z'n jeugdige jaren erg aanwezig, maar elegant zijn. Ze geven de wijn een goede dichtheid en een interessant verouderingspotentieel.
Rijping in de fles zal deze tannine zachtjes doen evolueren naar nog meer finesse.
€ 12,93  10,69 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16°C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
LANGUEDOC
Druiven
Carignan (15%), Mourvèdre (15%), Picpoul Noir (35%), Syrah (35%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De Piquepoul Noir wordt gevinifieerd in hele trossen, met stengels. Er wordt gestreefd naar een temperatuur van 32 graden op de bodem van het vat om ​​zo de fermentatie tussen de druiven in te bewerkstelligen. Binnen 8 dagen verwijdert men de schillenkoek. Men gebruikt alle delen van de persing.
Syrah en Mourvèdre worden traditioneel gevinifieerd na zorgvuldig ontstelen en kneuzen. Een temperatuur van 28°C wordt bereikt onder de "marc" die de hoed vormt, met dagelijks overpompen, dan 2 delestages (oplossing van de dop) aan het einde van de fermentatie, met een tussenpoos van 3 dagen.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - medium (Rood)
Gerechten
Chili con carne, Gevogelte, Vlees - rood, gegrild, Vlees - wit, gegrild

Over Ch. Fontarèche

Château Fontareche is één van de oudste domeinen van de Languedoc (14de eeuw), gelegen in het departement Aude, ten noorden van Lezignac-Corbières. Het domein behoorde vroeger toe aan de aartsbisschoppen van Narbonne en is sinds negen generaties (1682) eigendom van de familie De Lamy. Het 150 hectaren groot domein produceert Corbières AOC en enkele Vin de Pays wijnen. Deze jonge wijnbouwers streven naar een hoge kwaliteit zonder hun authenticiteit te verliezen. De AOC’s hebben slechts een opbrengst van 30 à 35 hl per hectare.
categorieën