Château Liliane Ladouys - C.B. St.-Estèphe

Rode wijn | Frankrijk, SAINT-ESTEPHE | 2017
Een mooie robijnrode kleur met paarse reflecties. Een heerlijke neus van rood fruit, die doet denken aan granaatappel, aangevuld met de frisheid van sinaasappelschillen en subtiel ondersteund door bloemige tonen. De wijn is sappig en pittig en biedt een goede lengte in de mond. Zwarte bes samen met violetjes, zo onthult zich een open en zeer aromatische wijn. De kruidige afdronk brengt frisheid en levendigheid.
€ 26,74  22,10 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18°C
Year
2017
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2017
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
SAINT-ESTEPHE
Druiven
Cabernet Sauvignon (7%), Merlot (43%), Petit Verdot (50%)
Teeltwijze
Biologisch
Vinificatie
De oogst en strenge selectie doet men met de hand. De geselecteerde druiven komen in vaten waar het sap bekomen wordt zonder te persen, maar door de zwaartekracht. Eerst een koude maceratie, dan een lange periode met schilcontact waarbij men regelmatig het sap over de hoed van schillen pompt (délestage). De wijn rijpt 15 maanden op eiken vaten, waarvan dit jaar 40% nieuwe vaten.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - medium (Rood)
Gerechten
Krachtige gerechten, Rosbief, Varkenshaasje - gemarineerd

Over Ch. Lilian Ladouys

Het kasteel Lilian Ladouys is gelegen in Saint-Estèphe, aan de rand van Pauillac, naast de kastelen Cos d'Estournel en Lafite Rothschild. De twee torens en het park passen mooi bij deze sobere en elegante stijl. Dit domein met z’n prestigieuze verleden was ooit 75 hectaren groot en genoot zo’n goede reputatie dat het de tittel verkreeg van Cru Bourgeois Supérieur in 1868. Hun doel om kwaliteitswijnen te produceren hebben ze bereikt door dicht bij het kasteel 45 hectaren wijngaard te beplanten en door de aankoop van enkele percelen die behoren tot de beste wijngaarden in de gemeente. De ondergrond bestaat uit kiezel, leem en klei. Voor de oogstjaren 2018 tot en met 2022 is het domeine geclassificeerd als Cru Bourgeois Exceptionnel. 
categorieën