Château Magneau blanc - 37,5 cl Graves

Witte wijn | Frankrijk, BORDEAUX | 2018
De witte wijnen van Chateau Magneau zijn erg bloemrijk, fruitig en elegant. Hun expressief en glansrijk boeket evolueert zonder aan intensiteit te verliezen. Licht citroengele toets met een geur van citrusfruit en pompelmoes, samen met lentebloesems. In de mond elegant, krachtig en expressief, uitgesproken sappig, levendig en vol met frisheid in finale die behoorlijk lang blijft hangen.
€ 6,04  4,99 excl. btw

Specificaties

Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Volume
0.375

Druif & ambacht

Regio
BORDEAUX
Vinificatie
Na de pluk rusten de druiven op lage temperatuur voor 3 dagen, om het maximum aan aroma's eruit te halen. Na fermentatie rijpt de wijn 3 maanden in inox cuves, alvorens op fles te gaan.

Smaakprofiel

Over Ch. Magneau

Gelegen in het stadje La Brède in het centrum van de Graves streek waar het al sinds eeuwen wordt uitgebaat door de familie Ardurats. Het domein is 40ha groot verspreid over de bergruggen van La Brede en St. Morillon. Sinds 1980 bezit dit château een volledig geklimatiseerde wijnkelder van 700m² uitgerust met inox kuipen en twee wijnpersen. In 1996 werd hieraan een nieuwe wijnkelder toegevoegd met houten fusten. Een onafhankelijke organisatie “Terra Vitis” waakt over en garandeert de kwaliteit van de productie met respect voor het milieu
Categorieën