Château Magneau blanc - Cuvée Julien | 5+1 Promoprijs Graves

Witte wijn | Frankrijk, BORDEAUX | 2018
Schitterende, gouden kleur met groene schitteringen. In de neus heerlijke malse houttonen opgefrist door het fijne aroma van exotisch fruit (mango en passievrucht), gele perzik en geroosterd brood. Zacht, vettig, rond en romig van smaak. Enorm verfijnde droge witte Bordeaux gemaakt volgens de Terra Vitis-methode.
€ 13,69  11,31 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
"+ 5-7"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BORDEAUX
Druiven
Sauvignon blanc (40%), Sémillon (60%)
Teeltwijze
Terra Vitis
Vinificatie
Na de manuele pluk en het ontristen volgt een maceratie van 8 tot 12 uur. Dit mengsel wordt geperst en gaat gisten in barriques. Daarna rijpt de wijn op zijn gist voor zeven maanden in barriques, met het terug in suspensie brengen van de gist om de 10 dagen. De helft van deze vaten wordt jaarlijks vernieuwd.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex met houttoets - medium (Wit)
Gerechten
Bouillabaisse, Gevogelte - kalkoen, Kaas - zacht, Vis - Tarbot, Vis - gegrild, Vis - in roomsaus

Over Ch. Magneau

Gelegen in het stadje La Brède in het centrum van de Graves streek waar het al sinds eeuwen wordt uitgebaat door de familie Ardurats. Het domein is 40ha groot verspreid over de bergruggen van La Brede en St. Morillon. Sinds 1980 bezit dit château een volledig geklimatiseerde wijnkelder van 700m² uitgerust met inox kuipen en twee wijnpersen. In 1996 werd hieraan een nieuwe wijnkelder toegevoegd met houten fusten. Een onafhankelijke organisatie “Terra Vitis” waakt over en garandeert de kwaliteit van de productie met respect voor het milieu
Categorieën