Château Malartic Lagravière Rouge - G.C.C. Pessac Léognan

Rode wijn | Frankrijk, GRAVES | 2019
Diepe, donkerrode wijn waarvan de aroma's uit het glas springen: gestoofde pruim, chocolade, zwarte kersen, espresso, bloemen en verpulverde stenen. Het flamboyante palet met volle body vertoont een gepolijste complexiteit van donkere kersen, koffiebonen, mokka en drop.  De frisheid en balans van de 2019 oogst vermengen zich perfect met het fruitige, zijdezachte mondgevoel van de tannine. Deze jaargang weerspiegelt de ware aard van Malartic's terroir! 
€ 48,38  39,98 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
17-18 °C
Year
2019
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
GRAVES
Druiven
Cabernet Franc (56%), Cabernet Sauvignon (3%), Merlot (41%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
Manuele oogst met dubbele sortering. Thermogereguleerde vinificatie in inox en eikenhouten vaten. Fermentatie gedurende 23 dagen. Tot slot rijpt de wijn nog 18 maanden (sur lies) in Frans eikenhout waarvan 65% nieuw. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex structuur tanninerijk - top (Rood)
Gerechten
Chateaubriand, Entrecote - gegrild, Ossenhaas

Over Ch. Malartic lagraviere

Het Domein Lagravière is befaamd vanwege zijn uitstekend terroir en zijn bekende "heuveltje" van grind. Ter ere van de Graaf Hippolyte de Malartic, admiraal in dienst van de koning van Frankrijk en eigenaar van het domein, werd het château in de 18e eeuw herdoopt in Malartic-Lagravière. Sinds 1996 is het domein eigendom van het Belgische koppel Michèle en Alfred-Alexandre Bonnie die het landgoed volledig renoveerden. Zij zorgden ervoor dat Château Malartic Lagravière een waardige plaats kreeg onder de grote Bordeaux wijnen. De wijnen van Château Malartic Lagravière zijn gekend over de hele wereld omwille van hun complexiteit, kracht, elegantie en evenwicht.
categorieën