Ciabot Berton - Rocchettevino Barolo DOCG

Rode wijn | Italië, PIEMONTE | 2015
Briljante robijnrode kleur met lichte granaatreflecties. Fruitige tonen die perfect samensmelten met een bloemig en kruidig ​​aroma maken de wijn buitengewoon fijn. Zeer fruitige wijn, met aroma's van gedroogde aardbeien, chocolade en koffie, maar ook kruidige tonen van balsamicoazijn en kruiden uit de heuvels. Heel subtiel en puur. Mineraal, fris en vol, met soepele tannines en een heerlijk lange afdronk.
€ 38,59  31,89 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18°C
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2015
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
PIEMONTE
Druiven
Nebbiolo (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven van deze wijn komen uit één wijngaard: de Rocchettevino subzone gelegen in La Morra, met wijnstokken van 25 jaar oud. Traditionele maceratie, met contact van de schillen met de most, gedurende meer dan 20 dagen, in cementen cuves met glasvezel. Vervolgens rijpt de wijn eerst in Botte van Slavonische eik. Tot slot rijpt de wijn in betonnen cuves alvorens op fles te gaan.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Elegant verfijnd - top (Rood)
Gerechten
Kaas - gerijpt, Truffel, Wild

Over Ciabot Berton

Het huidige domein is gebouwd in de jaren '80 op de plaats die altijd bekend was als Ciabot Berton. Ciabot is Piedmonts dialect voor een klein gebouw, dat vroeger aan een man met de naam Berton behoorde, die geprobeerd had een vuurwerkfabriek op te richten, maar hiermee het gebouw liet uitbranden en het hele dak vernietigde. Deze oude ruïne is nog steeds te zien vanuit het huidige wijndomein, en is omringd door Nebbiolo-wijngaarden.
Categorieën