Château Lancyre - La Rouvière | 5+1 Promoprijs Coteaux du Languedoc

Witte wijn | Frankrijk, LANGUEDOC | 2021
Dit is een wijn met een combinatie van frisheid en zonneschijn, met een mooie gouden kleur. Een duidelijk aroma is dat van agrumfruit, gevolgd door geconfijte citroen, vijg en linde. In de mond is het een frisse wijn, met toetsen van gedroogde abrikoos en witte bloemen, gevolgd door een lange finale rijk aan mineraliteit.
Van 1 tot 5
€ 12,78
Vanaf 6
€ 10,65

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
LANGUEDOC
Druiven
Marsanne (10%), Roussanne (80%), Viognier (10%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Een zachte persing van de druiven wordt gevolgd door de scheiding van het sap met behulp van de zwaartekracht. De fermentatie gebeurt aan 18°C. De wijn rijpt vier maanden op zijn gistcellen, met regelmatige batonnages.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Bouillabaisse, Krab, Thaise keuken, Vis - Sole meunière, Vis - gebakken

Over Ch. de Lancyre

De wijngaarden van Château de Lancyre zijn gelegen in het zuiden van Frankrijk op een uitzonderlijk terroir van de Languedoc, de prestigieuze appellatie Pic Saint Loup.
Aan de voet van de Pic St Loup, tussen de Cevennen en de Mont Ventoux, ligt het Château de Lancyre. Het kasteel werd gebouwd in de zestiende eeuw op de ruïnes van een 12e eeuws fort. Het kasteel met de bijhorende 37 hectare wijngronden werd gekocht door de familie Durand in 1970. De renovatie werd onmiddellijk gestart, en Syrah en Grenache wijnstokken werden gepland. Vandaag de dag bestaat dit domein uit 128 hectare AOC wijngaarden.
categorieën