Eguren Ugarte - Garnacha Blanca Rioja DOC

Witte wijn | Spanje, RIOJA | 2021
Deze wijn heeft een goudgele kleur. Het intense boeket bevat vooral rozen en linde, met delicaat getoaste toetsen. In de mond is hij van opmerkelijke frisheid, die mooi in balans is met intense fruitaroma's.
€ 13,45  11,12 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
RIOJA
Druiven
Garnacha Blanca
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Een koude prefermentaire maceratie gaat het zachtjes persen van de druiven vooraf. Het sap wordt overgeheveld en de most blijft achter. De fermentatie is temperatuursgecontroleerd aan 14°C, in barrique. De wijn rijpt nog 4 maanden in nieuwe Franse eiken vaten, op zijn gistresten, met wekelijkse batonnages.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex met houttoets - medium (Wit)
Gerechten
Paella, Pasta - met zeevruchten, Vis - voorgerechten

Over Eguren Ugarte

De wijn is afkomstig van de wijngaarden “El Monte”, die gelegen zijn in het domein Heredad Ugarte. De “Tolono” bergketen beschermd de wijngaarden tegen de koude noordenwinden en vormt een micro klimaat wat ideaal is voor de rijping van de druiven. Het domein omvat 115 ha wijngaard gelegen op de beste klei en kalkbodems in de Rioja (Alaveisa) streek. 85% van de wijngaarden wordt beplant met de traditionele Tempranillo druif en de overige 15% wordt beplant met Grenache, Graciano en Mazuelo van gemiddeld 40 jaar oud.
categorieën