Domaine des Crès Ricards IGP Pays d'Oc Cabernet Sauvignon

Rode wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
In deze wijn vindt men alle expressies van de wijnstokken terug. In de neus geeft deze wijn impressies van koffiebonen, cacao en moerbeien. In de mond een sappige aanzet, wat tijm, peper en laurier met onderbouwde tannines, eindigend in een florale finale.
€ 8,99  7,43 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-17 °C
Year
2021
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Cabernet Sauvignon
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Deze wijn is voor 100% gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven van wijnstokken van acht jaar oud, met een opbrengst van 65hl/ha.

Smaakprofiel

Gerechten
Americain préparé, Barbecue, Steak - gegrild, Vlees - rood

Over Dom. des Crès Ricards

Domaine des Crès Ricards is een betrekkelijk nieuw domein in de 'wereld van de wijn'. Het domein is 28ha groot en ligt in het westen op 35 km van Montpellier in het hartje van de Côte de Languedoc (Terrasses de Larzac). De wijngaarden zijn aangeplant 60m boven de zeespiegel. Op deze terrassen met een steenachige ondergrond verbouwd men Syrah, Grenache, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Alicante, Marselan en Chardonnay. Dit domein werkt steeds met lage opbrengsten (+/- 40hl/ha). Als je de oogst proeft, proef je geen harde Languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.
categorieën