Dom. De Grauzan IGP d'Oc Chardonnay

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2020
Deze heldere citroengele wijn heeft aroma's van wit fruit en gele bloesem, met een toetsje honing. In de mond is de wijn mooi in balans: weelderig in smaak, licht romig mondgevoel en een aangename frisheid.
€ 7,31  6,04 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Chardonnay (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De chardonnay druiven groeien op een klei-kalk bodem. Ze worden geplukt als ze mooi gerijpt zijn en worden onmiddellijk geperst op het domein. De most en het sap worden koud gestabiliseerd om onzuiverheden te verwijderen (débourbage). Aan een temperatuur tussen 16 en 20°C gist het sap in betonnen cuves gedurende 20 dagen. Hierna rijpt de wijn op zijn fijne gistresten. Alvorens te bottelen wordt de wijn nog geklaard (collage) en gefilterd.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Schaaldieren, Schelpdieren, Vis - lichte visgerechten, wit vlees

Over Dom. De Grauzan

Het is de passie voor wijn, ontdekt bij het familielandgoed in de vroege jaren '90, waarin Alexander Krossa het maken van een bedrijf gewijd aan wijnbouw in de Languedocienne heeft gecreëerd. Als een ware pionier en visionair combineert hij technische en zakelijke vaardigheden ten dienste van de wijnboeren. Zijn filosofie: professionalisering van de relatie met de klanten in de export, controle van technische processen, selectie en koppeling met haar partners.
Categorieën