Dom. de Pellehaut - Harmonie Rosé IGP Côtes de Gascogne

Rosé | Frankrijk, Frankrijk | 2020
Deze lichtroze wijn doet in de neus denken aan vers rood fruit, violetjes en rozen. In de mond geeft de wijn een sappig gevoel, met een heerlijk verfrissende en florale afdronk.

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 6,57  5,43 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
6-8°C
Type
Rosé
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Frankrijk
Druiven
Cabernet Sauvignon (25%), Malbec (10%), Manseng Noir (7%), Merlot (25%), Pinot Noir (10%), Syrah (8%), Tannat (15%)
Teeltwijze
Duurzaam
Vinificatie
De oogst gebeurt 's nachts, waarna een aparte koude maceratie plaats vindt. De verschillende druivensoorten worden appart gevinifieerd. Na een kort schilcontact, bekomt men het sap volgens de saignée methode, zonder persing. De gisting aan lage temperatuur mondt uit in een rijping op zijn gistresten, ook koud om veel fruit te behouden. Na filtering gaat de wijn op fles.

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitief, Aperitiefhapje / Hors-d'oeuvres, Genietwijn, Vlees - gegrild

Over Dom. de Pellehaut

Het 550ha grote domein wordt beheerd door de twee broers Mathieu en Martin Béraut die hiermee een 300-jarige familietraditie verder zetten in Montréal-du-Gers, het zuidwesten van Frankrijk. 180 ha is beplant met wijnstokken van gemiddeld 27 jaar oud. Deze zijn gelegen op drie bergruggen met voornamelijk een klei en kalkrijke ondergrond voor de witte Chardonnay druif en de rode druivensoorten. Een gedeelte van de wijngaard heeft een ondergrond van klei en zand die finessevolle en aromatische witte druiven afleveren (Ugni Blanc, Sauvignon, Gros Manseng). De Gros Manseng wordt in roestvrije stalen tanken vergist na overrijp plukken. De Chardonnay wordt vergist in houten vaten (barriques) van 225l waarvan 10% jaarlijks wordt vernieuwd. In januari gebeurt er een assemblage van beide druivensoorten die na één maand worden gebotteld.
Categorieën