Dom. Thibert - Bois de la Croix Mâcon-Fuissé

Witte wijn | Frankrijk, BOURGOGNE MACONNAIS | 2018
Lichtgele kleur. Intense aroma's van rijp fruit als perzik en mirabellen. De wijn heeft al zijn frisheid behouden, dit alles zorgt voor een uitbundig en krachtig geheel, een heerlijke en verkwikkende fruitigheid. In de mond is de wijn smeuig en strak, op een mooie structuur.
€ 17,15  14,17 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8°-10°C
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
BOURGOGNE MACONNAIS
Druiven
Chardonnay (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Voor deze wijn is de bodem rijk aan vulkanisch sediment essentiëel. De gisting en opvoeding duren samen 10 tot 18 maanden, afhankelijk van het jaar. De wijn rijpt voor 10% in fûts (grote eiken vaten) en voor 90% in stalen tanks. Voor het bottelen wordt de wijn licht gefilterd.

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitief, Escargots, Kaas - geitenkaas, Salade van artisjok, Vis - gegrild

Over Dom. Thibert

Het domein is 22 ha groot . De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Het domein wordt gekenmerkt door een laag rendement, nl. 40 à 60 hl/ha. De jaarlijkse productie is 120.000 flessen, met een manuele oogst. De wijn wordt op zijn droesem in inox cuves en in houten vaten opgeslagen waarvan 20% elk jaar vernieuwd wordt. Er is een minimum aan filtratie. Het demi-continentaal klimaat wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan. Een lente met regelmatig regen, een lange warme zonnige zomer, een zachte herfst en een lange koude winter. In de vroege lente kan het nog vriezen. Ook kunnen er flinke regen- en hagelbuien voorkomen. De kalkhoudende ondergrond bevat mergel en klei.
Categorieën