Domaine Brusset - Le Grand Montmirail Gigondas - 37,5 cl

Rode wijn | Frankrijk, RHONE | 2020
Deze wijn heeft een rustieke karmijnrode kleur. In de neus herkennen we aroma's van heel rijp rood fruit, samen met wat mineraliteit en vanille. In de mond is het een rijke wijn, fruitig, met goed aanwezige en geïntegreerde tannines. Heel elegant en harmonieus.
€ 11,97  9,89 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2020
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 7-10
Volume
0.375

Druif & ambacht

Regio
RHONE
Druiven
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Vinificatie
Zeer strenge selectieve, manuele oogst na verschillende controles op rijpheid. De naar het zuiden gerichte wijngaarden worden beperkt tot een rendement van 30 liter per hectare. De druiven worden ontrist en gekneusd. De cuvaison - schilcontact tijdens gisting - duurt 21 dagen met omroeren om de twee dagen. De vinificatie gebeurt voor 60% in inox vaten en 40% in grote houten vaten van 2 tot 4 jaar oud.

Smaakprofiel

Gerechten
Spaghetti Carbonara, Stoofvlees, Vlees - rood, Wild

Over Dom. Brusset

Dit familiaal domein is gesticht in 1947. Generatie op generatie werden er nieuwe technieken en kennis doorgegeven. André Brusset, de stichter (1910-1999), heeft zijn passie doorgegeven aan zijn zoon Daniel en zijn kleinzoon Laurent. Allebei zeer gepassioneerde mannen, die met hun ervaring en tradities mooie resultaten behalen. Het chateau is gelegen in de wijngaarden vann de zuidelijke Côtes-du-Rhône, meer bepaald in Cairanne. Het domein totaliseert 70 hectare verdeeld over vijf appelaties (Gigondas, Cairanne, Rasteau, Côtes-du-Rhône en Ventoux)
categorieën