Domaine De Grauzan IGP Pays d'Oc Sauvignon blanc

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
Helgele kleur met lichte groene schitteringen. Typische aromatische Sauvignon Blanc geur waarin de kruisbes het meest opvalt, verder appeltjes en ananas! De wijn smaakt naar citrus- en grapefruit, lekker fris met limoenachtige zuren. Middellange afdronk.
€ 7,67  6,34 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Sauvignon blanc (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven komen van percelen met een zekere leeftijd. Bij aankomst in het wijngoed ondergaan ze een directe persing. De alcoholische gisting vindt plaats in betonnen tanks voor ongeveer 16 dagen bij een gecontroleerde temperatuur tussen 14 en 18 ° C. De wijn rust vervolgens enkele maanden op zijn gisten alvorens gefilterd en gebotteld te worden.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Aperitief, Kaas - Cantal, Salade met warme geitenkaas, Salades - zomers, Vis - sardines, gegrild

Over Dom. De Grauzan

Het is de passie voor wijn, ontdekt bij het familielandgoed in de vroege jaren '90, waarin Alexander Krossa het maken van een bedrijf gewijd aan wijnbouw in de Languedocienne heeft gecreëerd. Als een ware pionier en visionair combineert hij technische en zakelijke vaardigheden ten dienste van de wijnboeren. Zijn filosofie: professionalisering van de relatie met de klanten in de export, controle van technische processen, selectie en koppeling met haar partners.
categorieën