Domaine de Pellehaut - Harmonie Blanc IGP Côtes de Gascogne

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
Een heldere en schitterende kleur in het glas. De wijn heeft een neus die ons meeneemt in een wervelwind van geuren, van bloemen tot fruit, rijp fruit tot gekonfijt fruit. Deze vintage onthult een ongeëvenaarde intensiteit en concentratie. Een rechtlijnige aanzet voor een soepel en zacht mondgevoel, zeer evenwichtig met een levendige frisheid en mooie persistentie.
€ 6,79  5,61 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Chardonnay (10%), Colombard (35%), Gros-Manseng (5%), Sauvignon blanc (25%), Ugni Blanc (25%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De mechanische oogst gebeurt ’s avonds en in de vroege voormiddag. Hierna volgt een pneumatische persing en gaat het ongegiste sap in temperatuurgeregelde cuves om gedurende 15 dagen op een temperatuur van 15-17 °C te fermenteren (gisten). De wijn blijft nog op zijn droesem gedurende 3 à 5 maanden op een temperatuur van 5 °C. 

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Aperitief, Kaas - geitenkaas, Vis - Zeevruchten

Over Dom. de Pellehaut

Het 550ha grote domein wordt beheerd door de twee broers Mathieu en Martin Béraut die hiermee een 300-jarige familietraditie verder zetten in Montréal-du-Gers, het zuidwesten van Frankrijk. 180 ha is beplant met wijnstokken van gemiddeld 27 jaar oud. Deze zijn gelegen op drie bergruggen met voornamelijk een klei en kalkrijke ondergrond voor de witte Chardonnay druif en de rode druivensoorten. Een gedeelte van de wijngaard heeft een ondergrond van klei en zand die finessevolle en aromatische witte druiven afleveren (Ugni Blanc, Sauvignon, Gros Manseng). De Gros Manseng wordt in roestvrije stalen tanken vergist na overrijp plukken. De Chardonnay wordt vergist in houten vaten (barriques) van 225l waarvan 10% jaarlijks wordt vernieuwd. In januari gebeurt er een assemblage van beide druivensoorten die na één maand worden gebotteld.
categorieën