Domaine de Pellehaut - L'Eté Gascon Blanc IGP Côtes de Gascogne Gros Manseng - Chardonnay

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
In de neus levendig en complex met aroma’s van fruit, witte bloemen en een vleugje vanille. In de mond een perfecte harmonie tussen de frisheid en de zoetigheid. Indrukken van perzik ananas en vanille.
€ 8,08  6,68 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
7-8°C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Chardonnay (10%), Gros-Manseng (80%), Petit Manseng (10%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De Gros Manseng wordt in roestvrije stalen tanken vergist na overrijp plukken. De Chardonnay wordt vergist in houten vaten (barriques) van 225l waarvan 10% jaarlijks wordt vernieuwd. In januari gebeurt er een assemblage van beide druivensoorten die na één maand worden gebotteld.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - kort (Wit)
Gerechten
Fruitige desserts, Oosterse keuken, Wildpastei, Wokgerechten, Zoetzure sausen

Over Dom. de Pellehaut

Het 550ha grote domein wordt beheerd door de twee broers Mathieu en Martin Béraut die hiermee een 300-jarige familietraditie verder zetten in Montréal-du-Gers, het zuidwesten van Frankrijk. 180 ha is beplant met wijnstokken van gemiddeld 27 jaar oud. Deze zijn gelegen op drie bergruggen met voornamelijk een klei en kalkrijke ondergrond voor de witte Chardonnay druif en de rode druivensoorten. Een gedeelte van de wijngaard heeft een ondergrond van klei en zand die finessevolle en aromatische witte druiven afleveren (Ugni Blanc, Sauvignon, Gros Manseng). De Gros Manseng wordt in roestvrije stalen tanken vergist na overrijp plukken. De Chardonnay wordt vergist in houten vaten (barriques) van 225l waarvan 10% jaarlijks wordt vernieuwd. In januari gebeurt er een assemblage van beide druivensoorten die na één maand worden gebotteld.
categorieën