Domaine de Pellehaut - L'Eté Gascon Rosé (demi-sec) IGP Côtes de Gascogne

Rosé | Frankrijk, Frankrijk | 2020
Deze medium zoete rosé heeft een zachtroze kleur, met in de neus een parfum van aardbeien. Het pallet vertoont toetsen van gestoofde aardbei, rijp rood fruit en marshmallow, met florale toesten van klaprozen.
€ 8,47  7,00 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
7-8°C
Type
Rosé
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Frankrijk
Druiven
Merlot (20%), Tannat (80%)
Teeltwijze
Duurzaam
Vinificatie
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken voor deze wijn is 40 jaar, de oudste van het domein. Na een korte koude maceratie, onttrekt men het sap volgens de saignée methode, zonder persen, aan lage temperatuur. Het sap gist aan koude temperatuur en deze gisting wordt door verder te koelen gestopt om zo een beetje restsuiker in de wijn te behouden. Men zorgt hierdoor voor een mooie balans tussen frisheid en zoetheid. De wijn wordt geklaard met klei, gestabiliseerd en gefilterd en tot slot gebotteld.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Stevig vol - kort (Rosé)
Gerechten
Aardbeien, Dessert - rode vruchten, Genietwijn

Over Dom. de Pellehaut

Het 550ha grote domein wordt beheerd door de twee broers Mathieu en Martin Béraut die hiermee een 300-jarige familietraditie verder zetten in Montréal-du-Gers, het zuidwesten van Frankrijk. 180 ha is beplant met wijnstokken van gemiddeld 27 jaar oud. Deze zijn gelegen op drie bergruggen met voornamelijk een klei en kalkrijke ondergrond voor de witte Chardonnay druif en de rode druivensoorten. Een gedeelte van de wijngaard heeft een ondergrond van klei en zand die finessevolle en aromatische witte druiven afleveren (Ugni Blanc, Sauvignon, Gros Manseng). De Gros Manseng wordt in roestvrije stalen tanken vergist na overrijp plukken. De Chardonnay wordt vergist in houten vaten (barriques) van 225l waarvan 10% jaarlijks wordt vernieuwd. In januari gebeurt er een assemblage van beide druivensoorten die na één maand worden gebotteld.
Categorieën