Domaine de Pique Roque - Côtes de Provence Provence

Rosé | Frankrijk, Frankrijk | 2020
Een van de beste rosewijnen uit de Provence, met een typerende lichte rose kleur. De wijn is gemaakt met finesse, heeft subtiele aroma’s van rood fruit, een harmonieuze smaak en een frisse afdronk. Een wijn die volledig in balans is en vele zomeravonden onvergetelijk zal maken.
€ 11,39  9,41 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
Type
Rosé
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Frankrijk
Druiven
Cabernet Sauvignon (10%), Cinsault (30%), Grenache (30%), Syrah (30%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Om de schade aan de druiven te minimaliseren en een zeer degelijke selectie te garanderen, gebeurt de oogst manueel. Koude maceratie met nadien koude fermentatie van het vrije uitloop sap, samen met de geperste most, in inox vaten. De zandbodem vertaalt zich in een toegankelijke stijl met veel fruit.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig fris - kort (Rosé)
Gerechten
Aperitief, Kaas - mozarellakaas, Licht gekruide gerechten, Salades - zomers, Vis - lichte visgerechten

Over Dom. de Pique Roque

Domein PiqueRoque is gesitueerd in het hart van de Côtes de Provence, dichtbij Cabasse en Flassans en telt 70 ha heuvels, eikenbossen, velden en wijngaarden. In 1999 werd het domein gekocht door de huidige eigenaars, wiens passie het was om een wijngaard te bewerken in het Zuiden van Frankrijk. Dat hun keuze op deze wijngaard is gevallen is zeker geen toeval: het serene en natuurlijke karakter, de kwaliteit van de wijnstokken en de grond maakten de keuze overduidelijk. De wijngaarden zelf bestrijken 15 ha en liggen op heuvels. De ondergrond, bestaande uit klei en kalksteen, voorziet de wijnstokken van rijke mineralen en wordt goed gedraineerd, hetgeen de kwaliteit en concentratie van de druiven zeker ten goede komt. Maar natuurlijk speelt de stralende zon en de zomerwinden van de Provence eveneens een niet te onderschatten rol in het rijpingsproces van de druiven. De wijngaarden bieden 6 verschillende druivensoorten aan: Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot, Cinsault en Ugni Blanc. Elk hebben ze hun eigen karakter, maar ze vullen elkaar perfect bij het vinifiëren. Om de schade aan de druiven te minimaliseren en een zeer degelijke selectie te garanderen, gebeurt de oogst manueel.
Categorieën