Domaine Terres Noires IGP Pays d'Oc Chardonnay

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
Deze witte wijn is fonkelend en strogeel van kleur. In de neus ontwikkelen zich pittige aroma's van gele bloemen, vanille en linde. De mond doet niet onder voor deze pittige, evenwichtige aroma's met in de finale een mooie lange afdronk. Na wat evolutie is het duidelijk te merken dat deze wijn geproduceerd is op een vulkanische ondergrond.
€ 7,73  6,39 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Chardonnay (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Na een mechanische oogst in de nacht en vroege ochtend worden de druiven gescheiden van bladeren en takjes. Vervolgens worden de druiven gekoeld in temperatuurgecontroleerde inox-tanks (roestvrijstalen tanks). Op 8-10°C vindt een macération pelliculaire (inweking van het sap met de schil) plaats. Zodoende komen in 8 tot 10 uur specifieke aroma’s uit de schil vrij. Na een zachte persing van de druiven en débourbage (scheiding van sap en vaste bestanddelen) vindt, wederom in inox-tanks, bij een lage temperatuur de alcoholische gisting van het sap plaats. Hierna rijpt de wijn op inox-tanks ‘sur lies’ (op de resten van dode gistcellen) om balans en complexiteit van de wijn te verhogen.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - kort (Wit)
Gerechten
Barbecue, Kaas - geitenkaas, Koude schotels, Scampi's

Over Dom. Terres Noires

De wijngaarden van het domein 'Terres Noires' bedekken een oppervlakte van 80 hectare. De wijnen worden er verbouwd op een vulkanische en turfachtige ondergrond in de streek van Agde op enkele kilometers van de Middellandse zee. De ondergrond wordt telkens volledig omgeploegd en organisch verrijkt, maar steeds met respect voor het milieu. Het gemiddeld rendement bedraagt 60 hectoliter per hectare.
categorieën