Dominio de La Granadilla - Sauvignon Blanc Rueda DO | 5+1 Promoprijs Sauvignon Blanc

Witte wijn | Spanje, CASTILLA Y LEON | 2020
Strogeel van kleur met lichtgroene reflecties. In de intense neus zit vooral exotisch fruit als passievrucht, lychee, vijg en een typerend tomatenblad. In de mond een frisse aanzet, exotische smaken en een kruidig karakter. Dit alles maakt het een zeer uitgebalanceerde aromatische en zomerse wijn.
Vanaf 1 tot 5
€ 8,43
Vanaf 6
€ 7,03

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Type
Witte wijn
Land
Spanje
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA Y LEON
Druiven
Sauvignon blanc (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De oppervlakte beplant met sauvignon blanc bedraagt 30 Ha aan eigen wijngaarden, van 10 tot 20 jaar oud, vol stenen en rijk aan kalk. De druiven worden 's nachts mechanisch geoogst en ontstemd. De selectie gebeurt op een triagetafel, waarna de trage gisting in stalen tanks wordt uitgevoerd aan 15°C. Na een korte rijping, met behoud van fris en vers fruit, wordt de wijn gebotteld.

Smaakprofiel

Gerechten
Aperitief, Ham, Schaaldieren, Tapas, Vis - Zeevruchten

Over

Bodegas La Granadilla is een familiale wijnmakerij gevestigd in Nava del Rey, een stad in de provincie Valladolid, Spanje. De makers hebben hun vaardigheden door generaties heen ontwikkeld. Ze bezitten meer dan 70 Ha wijngaarden, waarvan een deel in Nava del Rey en een deel in Villaverde de Medina.
La Granadilla is een eigen perceel op 750 m boven de zeespiegel in een continentaal klimaat, afgekoeld door een Atlantische wind.
Categorieën