Esprit des Crès Ricards IGP Pays d'Oc Marsanne - Roussanne

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
In de neus het aroma van passievrucht, witte bloemen, kamperfoelie, vanille, en een hint van abrikozen. Aangename ronde, volle aanzet en lange finale met wat kruidigheid.
€ 8,76  7,24 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8°C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Marsanne (70%), Roussanne (30%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Als je de oogst proeft, proef je geen harde Languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Gevogelte - Kip, Gevogelte - Kwartel, Gevogelte - kalkoen, Kaas - Gorgonzola, Vis - in botersaus

Over Dom. des Crès Ricards

Domaine des Crès Ricards is een betrekkelijk nieuw domein in de 'wereld van de wijn'. Het domein is 28ha groot en ligt in het westen op 35 km van Montpellier in het hartje van de Côte de Languedoc (Terrasses de Larzac). De wijngaarden zijn aangeplant 60m boven de zeespiegel. Op deze terrassen met een steenachige ondergrond verbouwd men Syrah, Grenache, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Alicante, Marselan en Chardonnay. Dit domein werkt steeds met lage opbrengsten (+/- 40hl/ha). Als je de oogst proeft, proef je geen harde Languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.
categorieën