Esprit des Crès Ricards IGP Pays d'Oc Viognier fûts

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
Goudgele kleur. In de neus zeer elegant met een hint van gedroogde vruchten, perzik, vanille en bloemen. In de mond: rijk, fris, vol en zacht, met een lange afdronk en noten van abrikoos en broodkruim.
€ 8,98  7,42 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Viognier (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Na het ontbladeren en een pneumatische persing, wordt de wijn koud overgeheveld naar vaten. Een maand fermentatie op eiken barrique op 18° C. Vervolgens ondergaat 30% van de wijn een malolactische gisting. Daarna gaat alle wijn in houten vaten voor een lagering van 3 maanden op zijn gistresten, met regelmatige batonnages. Hierna volgt 1 maand rust op staal, gevolgd door het bottelen.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Sint Jacobsschelp, Vis - gegrild, Vlees - wit

Over Dom. des Crès Ricards

Domaine des Crès Ricards is een betrekkelijk nieuw domein in de 'wereld van de wijn'. Het domein is 28ha groot en ligt in het westen op 35 km van Montpellier in het hartje van de Côte de Languedoc (Terrasses de Larzac). De wijngaarden zijn aangeplant 60m boven de zeespiegel. Op deze terrassen met een steenachige ondergrond verbouwd men Syrah, Grenache, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Alicante, Marselan en Chardonnay. Dit domein werkt steeds met lage opbrengsten (+/- 40hl/ha). Als je de oogst proeft, proef je geen harde Languedocs maar zachte wijnen, door de deels gekoelde gisting en gebruik te maken van 'macération carbonique': smeuïg, sappig, vol, fruitig, kruidig en verfijnd hout. Toch hebben de AOC-wijnen veel concentratie zonder echt complex te zijn.
categorieën