Esprit des Crès Ricards Mont Baudile Viognier fûts

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2020
Goudgele kleur. In de neus zeer elegant met een hint van gedroogde vruchten, perzik, vanille en bloemen. In de mond: rijk, fris, vol en zacht, met een lange afdronk en noten van abrikoos en broodkruim.
€ 7,63  6,31 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10°C
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Viognier (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Na het ontbladeren en een pneumatische persing, wordt de wijn koud overgeheveld naar vaten. Een maand fermentatie op eiken barrique op 18° C. Vervolgens ondergaat 30% van de wijn een malolactische gisting. Daarna gaat alle wijn in houten vaten voor een lagering van 3 maanden op zijn gistresten, met regelmatige batonnages. Hierna volgt 1 maand rust op staal, gevolgd door het bottelen.

Smaakprofiel

Gerechten
Sint Jacobsschelp, Vis - gegrild, wit vlees

Over Dom. De Grauzan

Het is de passie voor wijn, ontdekt bij het familielandgoed in de vroege jaren '90, waarin Alexander Krossa het maken van een bedrijf gewijd aan wijnbouw in de Languedocienne heeft gecreëerd. Als een ware pionier en visionair combineert hij technische en zakelijke vaardigheden ten dienste van de wijnboeren. Zijn filosofie: professionalisering van de relatie met de klanten in de export, controle van technische processen, selectie en koppeling met haar partners.
Categorieën