Ferrero - Pepita | 5+1 Promoprijs Toscana IGT (Maremma)

Rode wijn | Italië, TUSCANY | 2019
De kleur is diep robijnrood met jeugdig violette tinten. In de kruidige neus ontwaren we rode paprika, peper en toetsen van houtrijping. In de mond is de wijn vol, mooi rond dankzij de Merlot en gestructureerd dankzij de Montepulciano. De smaak is vol van fruit met kruidige toetsen, om te eindigen in een lange afdronk.
Vanaf 1 tot 5
€ 15,78
Vanaf 6
€ 13,15

Specificaties

Serveer temperatuur
18° C
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
TUSCANY
Druiven
Alicante (15%), Cabernet Sauvignon (30%), Merlot (40%), Montepulciano (15%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De wijngaard, gelegen in Montecucco en Maremma op 300m hoogte, van 2 Ha groot, is rijk aan klei en dus weinig vruchtbaar. Manueel worden de beste trossen gekozen met een opbrengst van 50 hl/Ha. De 4 druivensoorten fermenteren apart in lage en brede stalen tanks van 37Hl aan 28°C. Hierna een rijping van 12 maand in houten vaten van 500 liter (tonneaux). Eén maand voor het bottelen volgt de assemblage.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - medium (Rood)
Gerechten
Kaas - gerijpt, Kruidige gerechten, Vlees - rood, Wild

Over Ferrero

Het Ferrero wijndomein is gelegen aan de Podere Pascena, ongeveer halfweg tussen Sant’Angelo in Colle en Sant’Angelo Scalo, twee kleine dorpjes op de Zuidelijke hellingen van Montalcino. Het is een klein domein (5.5 ha) opgericht eind jaren '90. Het centrum van het domein is een traditioneel, uit stenen gebouwde hoeve uit 1900, die gerestaureerd werd in de jaren 80. Het gelijkvloers, de stal en de schuur werden omgebouwd tot een vinificatie-ruimte en rijpingskelder.
Categorieën