Finca Rio Negro - FRN 5° Ano IGP Vino de la Tierra de Castilla Tempranillo - Cabernet Sauvignon

Rode wijn | Spanje, CASTILLA LA MANCHA | 2016
Een buitengewoon complexe, evenwichtige en elegante wijn. De neus is weelderig, complex en intens, met overheersend zwart fruit, goed gecombineerd met toetsen van nieuw hout, kruidigheid en balsamico. De smaak is krachtig, vlezig en zeer persistent, maar tegelijkertijd evenwichtig en gepolijst, met zijdezachte tannine en een lange afdronk.
€ 32,17  26,59 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16 - 18 °C
Year
2016
Type
Rode wijn
Land
Spanje
Jaar
2016
Te bewaren (jaren)
> 10
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA LA MANCHA
Druiven
Cabernet Sauvignon (30%), Tempranillo (70%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Deze wijn wordt uitsluitend gemaakt met druiven van de beste percelen in de wijngaard. Tempranillo en Cabernet Sauvignon zijn variëteiten die, gezien hun aard, wijnen produceren met een buitengewoon verouderingsvermogen. De alcoholische en malolactische gisting gebeurt in Franse eiken vaten van 5.000 liter. De wijn rijpt 19 maanden in nieuwe vaten, waarvan 85% Franse eik en 15% Amerikaanse eik.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - medium (Rood)
Gerechten
Lamsbout, Stoofpotje, Vlees, Vlees - gegrild

Over Finca Rio Negro

Het is aan het eind van de jaren 1990 dat de Fuentes familie besloot het domein over te nemen. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 600 ha, waarvan 42 ha gelegen zijn op een hoogte van 1000 meter. Het technische gebied wordt beheerd door de Oenoloog en onderzoeker Juan Mariano Cabellos, vanaf het begin verantwoordelijk het project. Deze boerderij is gelegen in Cogolludo, provincie Guadalajara, in de uitlopers van de Sierra de Ayllón.
categorieën