Josef Dockner - Gudrun Kremstal DAC Reserve Grüner Veltliner

Witte wijn | Oostenrijk, KREMSTAL | 2018
Intens, krachtig, kruidig (aroma's van witte peper) en vol. Alles wat een geweldige Grüner Veltliner nodig heeft! Deze wijn heeft een enorm ontwikkelingspotentieel.
€ 21,59  17,84 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Type
Witte wijn
Land
Oostenrijk
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
"> 10"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
KREMSTAL
Druiven
Grüner Veltliner (100%)
Teeltwijze
Duurzaam
Vinificatie
De rijping vond op traditionele wijze plaats in grote eikenhouten vaten. De oogst gebeurde zo laat mogelijk, rond half november.

Smaakprofiel

Over Josef Dockner

Josef Dockner is een typisch Oostenrijks familiedomein, dat van generatie op generatie de liefde voor wijn overdraagt. Kremstal is gelegen aan de linker- en recheroevers van de donau nabij de stad Krems. Een van de oudste wijnbouwsteden die oostenrijk kent. Het Kremstal is een klein wijnbouwgebied gelegen op en 100tal km van Wenen in de provincie Niederösterreich. De wijngaarden zijn gelegen op 300 tot 400 m hoogte boven de zeespiegel. De Gruner Veltliner en Riesling, zijn hier de referentiedruiven voor de witte wijnen. De familie Dockner is een begrip in het Kremstal en bezit ruim 50 ha aan eigen wijngaarden in de regio Kremstal. Zij weten hiermee voortreffelijke wijnen neer te zetten met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding.
Categorieën