La Cabotte - Colline | 5+1 Promoprijs Côtes du Rhône Côtes du Rhône

Rode wijn | Frankrijk, RHONE | 2019
Zowel in neus als in de mond hebben we een harmonieuze wijn met inhoud. Een wijn met intense aroma’s van fruit en kruiden. In de mond halfdroog en harmonieus met massa’s rood fruit en in de finale een duidelijk kruidige provence tint met ondersteunende tannines.
Vanaf 1 tot 5
€ 10,40
Vanaf 6
€ 8,66

Specificaties

Serveer temperatuur
16°C
Type
Rode wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
"+ 3-5"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
RHONE
Druiven
Carignan (5%), Cinsault (5%), Grenache (65%), Syrah (25%)
Teeltwijze
Biodynamisch
Vinificatie
De wijnen van Plumet zijn allemaal op een biologische wijze gevinifieerd. Hij is trouwens de dynamische kracht in de streek die gepassioneerd is door biologische wijnbouw. Door een lage opbrengst per hectare en de “know-how “ bekomt men hier zeer mooie, flatterende wijnen.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - kort (Rood)
Gerechten
Charcuterie, Koude schotels, Varkensvlees - gebraden, Vlees - wit, Wild - lichte wildgerechten

Over La Cabotte

Een wijn afkomstig van de hand van Eric Plumet, specialist in vinificatie van de betere Rhône wijnen. Het domein is perfect gelegen want het beschikt over zuiderse wijngaarden met een goede drainage waarop de druiven optimaal rijpen. De wijnen van Plumet zijn allemaal op een biologische wijze gevinifieerd. Hij is trouwens de dynamische kracht in de streek die gepassioneerd is door biologische wijnbouw. Door een lage opbrengst per hectare en de “know-how “ bekomt men hier zeer mooie, flatterende wijnen.
Categorieën