Leonarda Tardi - Alikase - MAGNUM Sicilia DOP Nero d'Avola

Rode wijn | Italië, SICILIA | 2019
Alikase is een pure expressie van het land rond Salaparuta. De wijn heeft een diep paars uiterlijk in het glas. Hij verspreidt een intens boeket van wilde bessen, mediterrane kruiden, menthol en zoethout. In de mond is de wijn vol en fluwelig, met hints van mineraliteit dankzij de Salaparuta-bodem. De tannine zijn zacht en goed geïntegreerd. De wijn eindigt mooi lang met een zonnige en fruitige finale.
€ 25,53  21,10 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2019
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
1.5

Druif & ambacht

Regio
SICILIA
Druiven
Nero d'Avola
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De wijngaard heeft een diepe alluviale kleigrond, met een goed kalksteengehalte. Op glooiende hellingen die kijken naar het westen, op een hoogte van 350 m, groeien de wijnstokken in een heuvelachtige omgeving. Het fruit wordt individueel met de hand geplukt en in hele trossen geperst om zuiverheid en concentratie van smaken te garanderen. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Zodra de vinificatie is voltooid, rijpen de wijnen gedurende 24 maanden in kleine roestvrijstalen vaten en 6 maanden in de fles.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - medium (Rood)
Gerechten
Kaas - Kaasschotel, Pasta (verse) - met veel saus, Pasta (verse) - tomatensaus, Vlees - rood

Over

Het domein van de familie Mazzara is gelegen in Salaparuta, in het hart van Westelijk Sicilië. Calogero and Eliana zijn broer en zus, die aan het hoofd staan van de wijnmakerij die de naam draagt van hun moeder. Op het domein teelt de familie druiven sinds 1965, met in 1999 de introductie van Chardonnay en in 2010 die van Catarratto. In 2016 zijn ze ook echt begonnen met het maken en verkopen van wijn. 
Ze zijn diep gehecht aan hun roots. Het logo "NO Mafie" is met trots op elke wijnfles gedrukt: mensen die de wijnen drinken, helpen criminele activiteiten te bestrijden en ondersteunen ook ethische consumptienormen.
categorieën