Maison Les Prunelles - Collection boisé IGP Pays d'Oc Chardonnay

Witte wijn | Frankrijk, STREEKWIJNEN/IGP | 2021
Citroengele kleur. De elegante neus toont aroma’s van citroen en gebrande nootjes. In de mond veel frisheid met hints van perzik, samen met een subtiele houttoets, die honing en gegrilde amandeltoetsen geeft. Een fijne en delicate Chardonnay. Een wijn met een mooi evenwicht tussen frisheid en intensiteit. 
€ 9,60  7,93 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
10-12 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
STREEKWIJNEN/IGP
Druiven
Chardonnay (100%)
Vinificatie
De druiven voor deze wijn komen van 40 jaar oude stokken die geplant zijn in de Côteaux de Limoux, waar het klimaat gematigd warm is, op een hoogte van 600 meter. De oogst gebeurt ’s nachts om zoveel mogelijk oxidatie te vermijden. De fermentatie vindt plaats aan 13 °C gedurende 23 dagen. Er wordt geen malolactische omzetting uitgevoerd, maar de wijn rijpt vier maand op Franse eik.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex met houttoets - kort (Wit)
Gerechten
Aperitiefhapje / hors-d'oeuvres, Kaas - geitenkaas, Vis - gegrild, gamba's - gegrild

Over

Bruno Andreu is reeds 20 jaar wijnbouwer. Samen met zijn familie verhuisde hij naar een oud wijndomein, in de omgeving van Montpellier. De wijnkelders dateren van 1640. Ze hebben een 200 vaten uit Franse eik ter beschikking om de wijnen te laten rijpen. Hun doel is om premium cuvées te maken, waar de terroir-expressie en de uitzonderlijke rijpingscondities ten volle tot uiting komen.
categorieën