Moncaro - Terre Cortesi Marche IGT (Marche) Passerina

Witte wijn | Italië, MARCHE | 2020
De wijn heeft een bleke strogele kleur. In de neus is de wijn fruitig, met subtiele toetsen van Mediterrane bloemen. Bij het proeven is het een levendige wijn, heel fris maar ook mineraal, met fruitige aroma's die de wijn heel toegankelijk maken.

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 7,62  6,30 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Year
2020
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2020
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
MARCHE
Druiven
Passerina (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De wijnstokken zijn 5 tot 25 jaar oud en bevinden zich op een Noord-georiënteerde helling, maar toch in de zon. Na de oogst, zowel met de hand als machinaal, volgt een zachte persing en fermentatie op lage temperatuur. Na een korte rijping sur lie, rijpt de wijn op fles in een gecontroleerde temperatuur.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - kort (Wit)
Gerechten
Aperitief, Meloen met Parmaham, Schaaldieren, Vis - met lichte saus

Over Moncaro

Gelegen in de Marche streek in Italië aan de Adriatische kust ter hoogte van Ancona, op een hoogte van 150 tot 450 m boven de zeespiegel, waardoor de koele zeewind gemakkelijk tot in de wijngaarden kan doordringen. Moncaro is een van de meest vooruitstrevende coöperaties in het gebied Ancona, gesticht in 1964. Het bedrijf heeft internationale wijnmakers in dienst en gebruikt dan ook zeer vernieuwende en uiteenlopende technieken.  Ondertussen bezit de Società 3 productiehuizen met wijnkelder.
categorieën