Sacchetto - La Cortigiana Veneto IGT (Veneto) Merlot

Rode wijn | Italië, VENETO | 2021
Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft intense aroma’s van kruiden en rijp rood fruit. In de mond is het een lichte en zuivere wijn, met een kleine houttoets en zachte tannines. Ideaal voor lichte gerechten.
€ 8,68  7,17 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
16-18 °C
Year
2021
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
VENETO
Druiven
Cabernet Sauvignon (15%), Merlot (85%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Eerst is er een zachte persing en daarna een maceratie op de druivenschillen gedurende 8 tot 10 dagen aan een temperatuur van 26-28° c. Een deel van de wijn rijpt in Slavonische houten vaten gedurende 10 tot 12 maanden, een ander deel in verschillende houten vaten gedurende 6 tot 8 maanden.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - kort (Rood)
Gerechten
Gevogelte - kalkoen, Koude schotels, Vlees - rood, Vlees - wit, Vlees - wit, gegrild

Over Sacchetto

Cantine Sacchetto is gelegen in een klein dorpje Trebaseleghe, waar de provincies Treviso, Padua en Venetië samen komen. Het bedrijf werd opgericht in de jaren 20 door Sisto Sacchetto. In 1980 nam de volgende generatie, Filiberto en zijn zoon, het van hem over en voerden structurele veranderingen door om het productieproces te optimaliseren en de kwaliteit van de druif te garanderen. Er wordt steeds gestreefd naar een goed evenwicht tussen innovatie en traditie: ondanks modernisering blijft traditie, lokale karakteristieken en de “natuur” van de wijn primordiaal.
categorieën