Tacchino Gavi di Gavi DOCG

Witte wijn | Italië, PIEMONTE | 2021
Het is een lichte wijn met fijne aroma’s. Halfvol in de mond met een goede verhouding tussen fruit en mineraliteit en een mooie frisheid. Niet de meest krachtige wijn, maar finesse troef.

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 14,22  11,75 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
PIEMONTE
Druiven
Cortese di Gavi (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven voor deze wijn komen van de iets oudere stokken (25 jaar) met een gemiddelde opbrengst van 80 hl/ha. Ze worden ook iets later geoogst. De vergisting gebeurt op RVS tanks, na een crio maceratie van 36 uur, gedurende minstens 3 weken. Er is een complete malolactische vergisting. De wijn rijpt nog drie maanden op fles op het domein.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - kort (Wit)
Gerechten
Antipasta, Aperitief, Kaas - mozarellakaas, Salades, Scampi's, Schaaldieren

Over Tacchino

Monferrato is van oudsher een beroemde wijnstreek, in de Piemonte in Italië, waar de wijngaarden de heuvels als een deken bedekken. Het wijngoed Tacchino (ongeveer 25 hectare, waarvan ongeveer de helft met wijnstokken beplant) ligt in het hart van dit groene gebied. Het domein heeft de vorm van een natuurlijk amfitheater, waardoor de wijngaarden beschermd worden tegen de koude noordelijke wind, uit de Alpen. De zuidelijke ligging van de wijngaarden, de 'witte' kalkrijke bodem, de redelijk lage productie per hectare en de klassieke manier van oogsten zijn onder andere het geheim van deze hoogwaardige wijnen.
categorieën