Tacchino Moscato d'Asti DOC

Schuimwijn | Italië, SPUMANTE-FRIZZANTE | 2021
In de neus fris en fruitig, met aroma’s van wilde bloemen, tijm, oregano en honing. In de mond een zeer verfrissende moscato met medium body en een fijne tinteling. Zoet en zuur zijn perfect in evenwicht.

Tijdelijk niet beschikbaar

€ 14,17  11,71 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
7-10°C
Year
2021
Type
Schuimwijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 1-2
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
SPUMANTE-FRIZZANTE
Druiven
Moscato
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De zuidelijke ligging van de wijngaarden, de 'witte' kalkrijke bodem, de lage productie per hectare en de klassieke manier van oogsten zijn onder andere het geheim van deze hoogwaardige wijnen. De wijn gist eerst in een gesloten tank, waardoor CO2 opgelost wordt. Vervolgens wordt de tank geopend om verder te gisten tot het gewenste alcoholpercentage bereikt is. Dan koelt men de schuimwijn. Door de koude wordt de fermentatie onderbroken, waardoor het alcoholgehalte laag gehouden wordt (5,5 vol%) en er restsuiker achterblijft.

Smaakprofiel

Gerechten
Desserten, Fruitsla, Meloen

Over Tacchino

Monferrato is van oudsher een beroemde wijnstreek, in de Piemonte in Italië, waar de wijngaarden de heuvels als een deken bedekken. Het wijngoed Tacchino (ongeveer 25 hectare, waarvan ongeveer de helft met wijnstokken beplant) ligt in het hart van dit groene gebied. Het domein heeft de vorm van een natuurlijk amfitheater, waardoor de wijngaarden beschermd worden tegen de koude noordelijke wind, uit de Alpen. De zuidelijke ligging van de wijngaarden, de 'witte' kalkrijke bodem, de redelijk lage productie per hectare en de klassieke manier van oogsten zijn onder andere het geheim van deze hoogwaardige wijnen.
categorieën