Tenuta Carretta - Cayega Roero Arneis DOCG

Witte wijn | Italië, PIEMONTE | 2021
Goudgele kleur met groene reflecties. Aroma's van peer, meloen en witte perzik, zowel in de neus als in de mond. De smaak is rond en fruitig, met een frisse finale.
€ 16,30  13,47 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 3-5
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
PIEMONTE
Druiven
Arneis (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Deze wijn rijpt 6 maanden in inox vaten. Na de alcoholische fermentatie blijft deze wijn nog kort in contact met zijn sediment om de complexiteit te verhogen alsook de aromatische kwaliteit. Naargelang de kwaliteit van het oogstjaar blijft hij korter of langer in contact met z'n druivenschillen. Zodra de wijn geklaard is, wordt hij gebotteld. Na amper enkele weken is de wijn klaar voor consumptie.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Asperges, Charcuterie, Kaas - Raclette, Krab, Schelpdieren, Visschotel - koud

Over Tenuta Carretta

Dit domein is sinds 1985 in handen van de familie Miroglio die ook eigenaar is van een industriële textielgroep. Het is gelegen in Piobesi d'Alba, Piemonte, Noord-Italië. De oppervlakte beslaat 65 hectare en maakt deel uit van een uitzonderlijk gebied dat uitgeroepen is tot Unesco werelderfgoed. De familie bezit tevens 2,6 hectare wijngaard aan de prestigieuze Cannubi heuvel (Barolo). 
De naam Carretta is afgeleid van het woord "car", wat steen betekent. Dit heeft er voor gezorgd dat de naam Carretta gegeven werd aan de nabijgelegen krijtbank die aan de oppervlakte ligt, vlakbij de ingang en liefst een kilometer ver naar het oosten verder loopt.
categorieën