Tenuta Cavalier Pepe - Vela Vento Vulcano Irpinia Rosato (Campania) Aglianico

Rosé | Italië, Italië | 2021
Deze rosé heeft een bleekroze kleur. Tonen van bloemen en fruitige geuren zoals kersen en wilde aardbeien verspreiden zich vanuit het glas. In de mond is deze wijn fris en smaakvol met een lange afdronk.
€ 12,22  10,10 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
12°C
Type
Rosé
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Italië
Druiven
Aglianico (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Eigen estate wijngaarden gelegen op heuvels in Luogosano en Sant'Angelo all'Esca op meer dan
350 m. boven de zeespiegel. De grondsoort is kleiachtig en kalkrijk. De druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld en ondergaan een eerste koude maceratie. Na een paar uur contact van de schil met de wort worden de druiven geperst en vergist de most bij lage temperatuur. De wijn rijpt verder in de fles.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig fris - medium (Rosé)
Gerechten
Aperitief, Pizza, Schaaldieren, Soep, Voorgerechten

Over

Tenuta Cavalier Pepe is een wijnhuis met 60 hectare wijngaarden en 11 hectare olijfgaarden. De familie Pepe is een gevestigde waarde in Irpinia, die zich al generaties lang toelegt op de productie van wijnen, die in heel Italië en ook internationaal op de markt worden gebracht. Zij zijn gevestigd in het hart van Irpinia, het belangrijkste wijnbouwgebied van Campanië. Sinds de oudheid staat Campania bekend om de productie van kwaliteitswijnen, zoals Falerno, Greco, Faustiniano en Caleno. Deze werden beschouwd als de "wijnen van de keizers" en geprezen door de grootste klassieke schrijvers zoals Cicero, Plinio, Martial en Tibullo.
Dankzij de unieke combinatie van hoogte, bodem en microklimaat behoren de wijngaarden van Irpinia tot de meest prestigieuze van Italië.
Categorieën