Tenuta Secolo IX - Pecorino | 5+1 Promoprijs Colline Pescaresi IGP

Witte wijn | Italië, ABRUZZO | 2021
De wijn heeft een briljante en intense gele kleur. In de neus een typisch aroma van wit fruit (peer) en exotische vruchten (mango, passievrucht), balsamico kruiden en specerijen, en een vleugje honing. Een evenwichtige smaak, medium-bodied en elegant met goede zuren en enigszins minerale toets.
Van 1 tot 5
€ 14,90
Vanaf 6
€ 12,41

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10 °C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Italië
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
ABRUZZO
Druiven
Pecorino
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Ontristen en zachte persing worden gevolgd door de fermentatie aan 16 °C. Daarna rijpt de wijn zes maanden op zijn fijne gistresten in een stalen tank.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Rond Soepel - medium (Wit)
Gerechten
Bouillabaisse, Gevogelte, Pasta - met zeevruchten, Vis - tonijn

Over Tenuta Secolo IX

Deze wijn komt uit de Abruzzen, Oost-Italië. Zo'n 40 km van de kuststad Pescara, ligt het Casauria gebied. De 20 hectaren wijngaard van Tenuta Secolo IX liggen nabij het Gran Sasso gebergte en het Majella Nationaal Park. Naast kwalitatieve wijnen, wil het domein authentieke wijnen uit Abruzzo produceren. Zo is hun meesterwerk de zoete Moscato di Castiglione a Casauria. De originele variëteit, uit het einde van de 17e eeuw, groeit tegenwoordig op hun domein, samen met drie andere autochtone variëteiten: Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano d'Abruzzo en Pecorino.
categorieën