Vignoble Dubreuil - Silice Touraine AOP Sauvignon Blanc

Witte wijn | Frankrijk, LOIRE | 2021
Een mooie citroengele en heldere kleur in het glas. Uit het glas verspreidt zich een stuivende neus van geel fruit en agrum, met toetsen van groene paprika. De mond is aromatisch en gebouwd op frisheid, met veel fruit, citrus en exotisch, en geeft een aangenaam frisse afdronk.
€ 10,06  8,31 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
8-10°C
Year
2021
Type
Witte wijn
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
LOIRE
Druiven
Sauvignon blanc (100%)
Teeltwijze
Duurzaam/ HVE / Terra vitis
Vinificatie
De naam Silice duidt op de zanderige bodem van de wijngaarden. Deze zorgt voor een frisse en fruitige expressie van de sauvignon blanc. De oogst gebeurt mechanisch en met de grootste zorg. Om het fruit maximaal te bewaren volgt snel een zachte persing. Na de gisting rijpt de wijn kort in inox tanks.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Aromatisch fris - medium (Wit)
Gerechten
Schaaldieren, Schelpdieren, Vis - lichte visgerechten, Zalm - gerookt, vis - carpaccio

Over

Laure en Stéphane zetten zich al jaren in voor een landbouwmethode die de biodiversiteit van de bodems en de vermindering van behandelingsmiddelen bevordert, de HVE (Haute Valeur Environnementale) genoemd.
Het landgoed strekt zich uit over 50 hectare wijnstokken in productie in de gemeenten Couddes en Oisly in de Loir-et-Cher, het land van hun voorouders. Meer dan zeven generaties hebben met passie en liefde voor wijn op deze bodem geleefd en gewerkt. 
Ze produceren voornamelijk de druivensoort Sauvignon-Blanc, een emblematische druivensoort van de regio gevat onder de appellation Touraine Sauvignon en Touraine Oisly. Andere druivensoorten zijn voor witte wijnen: Chardonnay en Chenin blanc en voor rode en rosé wijnen: Gamay Noir, Cabernet-Franc en Malbec (Côt).
categorieën