Viña La Ceja - Cien Y Pico | 5+1 Promoprijs Manchuela DO

Rode wijn | Spanje, CASTILLA LA MANCHA | 2019
Kersenrode kleur met in de neus intense aroma's van aardbeien en frambozen, gevolgd door wat kruidigheid en mineraliteit. Deze wijn heeft in het pallet een fruitig karakter met zijdeachtige tannines en een mooie complexiteit dankzij de heel oude wijnstokken.

Direct beschikbaar, levertijd 1-2 weeks

Vanaf 1 tot 5
€ 10,26
Vanaf 6
€ 8,55

Specificaties

Serveer temperatuur
16-17 °C
Type
Rode wijn
Land
Spanje
Jaar
2019
Te bewaren (jaren)
"+ 3-5"
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
CASTILLA LA MANCHA
Druiven
Bobal (40%), Garnacha (60%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
Korte koude maceratie van de druiven voor het persen, fermentatie in open tanks gedurende 7 dagen, gevolgd door een rijping in inox vaten en een botteling in december.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Soepel sappig - medium (Rood)
Gerechten
Lam, Vlees - rood

Over

Cien y Pico of Viña La Ceja is een nieuwe producent gesitueerd in Manchuela, een kleine regio in Zuidoostelijk Spanje.
Het eerste oogstjaar in 2007 leverde direct enkele gouden medailles op bij de 2010 International Wine Challenge. De naam ‘Cien y Pico’ betekent ‘honderd en een beetje’, en verwijst naar de leeftijd van de oude Garnacha Tintorera en Bobal wijnstokken vanwaar de wijn gemaakt is. Cien y Pico omvat 4 wijngaarden, allen gelokaliseerd op het Meseta plateau van Castilla-La Mancha, op een hoogte van 1000 meter.
Met amper 300mm neerslag per jaar is het erg droog in de regio, maar de diepgewortelde wijnstokken reageren erg goed in de arme, maar rijk aan kalkstenen grond. De heuvels rond het plateau bieden bescherming tegen de ijskoude winters terwijl 's zomers de zon op deze hoogte de druifjes perfect rijpt.
Categorieën