Vini Menhir - Calamuri | 5+1 Promoprijs Salento IGT

Rode wijn | Italië, APULIA | 2018
Robijnrode kleur. In de neus kruidig met een hint van wilde bessen. In de mond zacht en rond, met intense aroma's van rode confituur en vanille, en een zuiderse kruidigheid. Deze wijn geeft een warm en vol gevoel.
Vanaf 1 tot 5
€ 16,63
Vanaf 6
€ 13,85

Specificaties

Serveer temperatuur
16° C
Type
Rode wijn
Land
Italië
Jaar
2018
Te bewaren (jaren)
+ 5-7
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
APULIA
Druiven
Primitivo (100%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken. De hoeveelheid druiven per hectare wordt beperkt en alle druiven worden, op het juiste moment, handmatig geoogst en uiterst zorgvuldig geselecteerd op rijpheid. Deze zorgvuldigheid geeft de wijnen een zeer uitgebalanceerd en geconcentreerd karakter. Na een prefermentatieve maceratie en de 15 dagen durende fermentatie, rijpt de wijn nog 12 maanden in barriques van 1 wijn, zowel Franse als Amerikaanse.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Complex royaal - top (Rood)
Gerechten
Pasta (verse) - met veel saus, Pizza, Steak - gegrild, Vlees - rood

Over Vini Menhir

De wijnen van Vini Menhir zijn afkomstig uit Puglia in de hak van de laars van Italië. De wijngaarden bevinden zich in Basso Salento (provincie Lecce) en in Alto Salento (provincie Taranto-Brindisi). Door het aanplanten van verschillende druivenrassen in verschillende wijnstreken is men hier in staat een aantal diverse soorten wijn te produceren. De hoeveelheid druiven per hectare wordt beperkt en alle druiven worden, op het juiste moment, handmatig geoogst en uiterst zorgvuldig geselecteerd op rijpheid . Deze zorgvuldigheid geeft de wijnen een zeer uitgebalanceerd en geconcentreerd karakter.
Categorieën