Weingut Lehner - Rosé de Noir Niederösterreich

Rosé | Oostenrijk, Oostenrijk | 2021
Een lichte en frisse rosé met subtiele aroma's van rood fruit en een jeugdige frisheid. 
In de mond geeft de wijn een elegant gevoel, smaakvol, verfrissend en verfijnd.
€ 9,74  8,05 excl. btw

Specificaties

Serveer temperatuur
6-8°C
Year
2021
Type
Rosé
Land
Oostenrijk
Jaar
2021
Te bewaren (jaren)
+ 2-3
Volume
0.75

Druif & ambacht

Regio
Oostenrijk
Druiven
Pinot Noir (50%), Zweigelt (50%)
Teeltwijze
Traditioneel
Vinificatie
De twee soorten druiven ondergaan een kort schilcontact en een persing. Na de gisting rijpt de wijn 4 maanden in stalen tanks aan 18°C.

Smaakprofiel

Smaakprofiel
Fruitig fris - kort (Rosé)
Gerechten
Aperitief, Fruit, Genietwijn

Over

Het wijnhuis Minkowitsch is een traditioneel familiebedrijf dat bestaat sinds 1875. De zesde generatie staat tegenwoordig aan het roer. Sinds 2022 opent zich een nieuw hoofdstuk in hun wijngeschiedenis. De fusie van twee wijnfamilies: Lehner en Minkowitsch. Lukas Lehner en Agnes Lehner-Minkowitsch brachten hun families niet alleen privé, maar ook professioneel bij elkaar. Twee onafhankelijke wijnboeren werken nu samen aan een gemeenschappelijke toekomst.
Men produceert vooral frisse, fruitige witte en soepele rode wijnen op ca. 7 hectaren met wijngaarden. De wijngaarden liggen in het zuidelijke Weinviertel, in Velm-Götzendorf en Mannersdorf an der March, ten Noordoosten van Wenen, aan de grens met Slowakije. De filosofie van wijnmaken is de eenvoudigst denkbare: eigen wijngaarden, eigen druiven en eigen wijn. Het resultaat zijn cepagewijnen met balans en harmonie.
categorieën