Domaine de Pellehaut - L'Eté Gascon Rosé (demi-sec) | IGP Côtes de Gascogne
                                                    
                
    Rosé | France, France  |  2023
                                    
                                
                                
Deze medium zoete rosé heeft een zachtroze kleur, met in de neus een parfum van aardbeien. Het pallet vertoont toetsen van gestoofde aardbei, rijp rood fruit en marshmallow, met florale toesten van klaprozen.
                            
                            
            
            
            
                            
                
                    9,29 €
                
                
                                           
            
                                                                    
                        7,68 
                        excl. VAT
                    
                                    
    
             
    
    
                                    
    
        
            
    
    
    
    
    Specifications
Millésime
                                                    
                                                        2023
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Pays
                                                    
                                                        France
                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Stocker (années) 
                                                    
                                                        + 2-3
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Température de service
                                                    
                                                        7-8°C
                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Type
                                                    
                                                        Rosé
                                                    
                                                                                                                                                                                                            Volume
                                                    
                                                        0.75
                                                    
                                                                                                                                                Grape & craft
Cépage
                                                    
                                                                                                                                                                                
                                                            
                                                                                                                        Merlot, Tannat
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Région
                                                    
                                                                                                                    France
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Viticulture
                                                    
                                                                                                                    Raisonnée
                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                            Vinification
                                                
                                                    
 Na een korte koude maceratie, onttrekt men het sap volgens de saignée methode, zonder persen, aan lage temperatuur. Het sap gist aan koude temperatuur en deze gisting wordt door verder te koelen gestopt om zo een beetje restsuiker in de wijn te behouden. Men zorgt hierdoor voor een mooie balans tussen frisheid en zoetheid. De wijn wordt geklaard met klei, gestabiliseerd en gefilterd en tot slot gebotteld. 40 g/l suikergehalte.
                                                
                                            
                                                                                    Profil gustatif
Profil de goût
                                                
                                                    Puissant ample 
                                                
                                            
                                                                                                                                        Mets adaptées
                                                
                                                    Fraises | Gâteau au chocolat | Meloen met Parmaham
                                                
                                                                                    