Wijnen bij Vis op de BBQ
Meer en meer kiezen we voor vis op de BBQ en terecht, want ook met vis zijn er talloze opties!
Vis in papillot
Ga je voor witte vis “en papillotte” dan kies je het best voor een levendige, frisse witte wijn met krokante zuurtjes, een beetje mineraal, die wel wat CO2 gas mag bevatten.
Als finessevolle wijnen met wat mineraliteit stellen we voor:
Schaaldieren
Gegrilde Gamba’s, langoustine en kreeft vragen dan weer een iets rondere wijn met wat mineraliteit en frisse zachte afdronk: bvb Ramon do Casar Treixadura of Chablis colombier , maar ook een lichte frisse rosé wijn past hierbij: Coussin - provence
Gegrilde vis (zeebaars, tarbot), vraagt een vettigere wijn met geroosterde toets en lange mineralige afdronk. Hiervoor stellen we deze wijnen voor:
Gegrilde vis
Gegrilde vis zoals zeebaars en tarbot, vraagt een vettigere wijn met geroosterde toets en lange mineralige afdronk.
Elegante wijnen met een gebalanceerde zuurtegraad doch complex echter wel zonder houttoets. Hierbij stellen we volgende voor:
Vlees op de BBQ
Wijnen voor bij rookoven en traag gegaarde gerechten
Allround wijn die bij alles past
Nog twee extra tips…
Aperitiefje? Ja graag!
Ben jij ook diegene die steeds aan de late kant de bbq aansteekt? Dan zijn deze aperitiefwijnen perfect om je gasten ondertussen te entertainen 😉
De perfecte aperitiefwijn voor de bbq zorg voor afkoeling en drinkt gemakkelijk.
Kies bij deze zwoele avonden voor een aromatische frisse witte wijn, dat licht is van karakter.
Gavi di Gavi of Ch. Magneau bordeaux